Sistem START de nivelare pentru placări cu gresie și faianță

Sistemul START este situat pe un nivel de calitate superior. Inginerii proeictanți Schneider au gândit acest sistem de calitate sporită cu o structură inovativă de matrițare redusă și care să asigure un cost cât mai mic pentru consumator.

Elementele sistemului START pentru plăci cu grosimi între 3 și 16 mm:

FAQ

Q?
Sistemele de nivel reprezintă varianta modernă a ”cruciulițelor”?

A.
Nu, nu există o legătură între cele două produse. Sistemele de nivel garantează calitatea lucrărilor de placare și asigurarea unei planeități perfecte, nemaifiind necesară utilizarea ”cruciulițelor”.
Q?
În cazul plăcilor rectificate are rost să utilizez sistemul?

A.
În cazul plăcilor rectificate, sistemul este foarte util deoarece acoperă deficiețele de calitate a plăcilor prin asigurarea cu rigurozitate geometrică a planeității perfecte.
Q?
Când se recomandă utilizarea sistemului?

A.
Utilizarea sistemelor de nivel este recomandată pentru oricine are pretenții în privința calității lucrării de placare și în asigurarea unei planeități perfecte. Utilizarea devine indispensabilă în cazul plăcilor de dimensiuni mari, greu de manipulat, de regulă cele de peste 60 x 60 cm sau pentru plăcile lungi de tip parchet care au tendința de curbare.
Q?
Pot refolosi sistemul după utilizare?

A.
După folosire, din sistem se pot refolosi penele și cleștele. Clipsurile prin ruperea puctului special proiectat din fabricație, pierd o parte din corp care rămâne sub placa ceramică, făcând imposibilă reutilizarea lor.
Q?
Ce impedimente întâmpin dacă nu folosesc cleștele pe suprafețe mici?

A.
Cleștele se poate regla pe două axe, astfel încât poate fi ”setat” pentru exercitarea unei presiuni maxime asupra clipsului care sa asigure forța de presare a adezivului, dar să nu ducă la ruperea acestuia. Reglarea se face pentru o forță care să fie suportată de punctul de rupere. Nefolosirea cleștelui poate duce la ruperea unor clipsuri prin forțare.
Q?
Cleștii de împingere reglabili, pentru pardoseli sau pentru pereți verticali sunt absolut necesari?

A.
Pe suprafețe mici, se poate lucra și fără clește. Cleștii sunt utili pentru facilitarea și accelerarea activității de inserare a penelor în clipsuri. De asemenea, optimizează presiunea asupra plăcii.

3 pași simpli!

Cum inserăm suportul:

1. După ce a fost aplicat adezivul, inserați baza (suportul) de sprijin sub plăcile ceramice și de-a lungul fiecăreia din cele 4 fețe.
2. Conform cu dimensiunea plăcii ceramice, fixați unul sau mai multe clipsuri pe fiecare parte a acesteia.
3. Fixați placa ceramică și bateți-o cu un ciocan de cauciuc.

Cum inserăm pana:

1. Introduceți pana în suport (baza), acordând atenție în a nu depăși punctul de rupere al acestuia.
2. Pentru a facilita această operațiune, este recomandată utilizarea cleștilor reglabili de împingere.

Cum eliminați suportul de sprijin:

Odată ce adezivul este întărit, partea de deasupra plăcii ceramice a suportului de sprijin trebuie sa fie eliminată prin ruperea aceasteia. Acest lucru se poate face cu un ciocan de cauciuc sau chiar cu piciorul, lovind paralel cu articulația.

Utilitate și beneficii

Ușor de folosit

Sistemul poate fi solicitat de clienții finali pentru o calitate impecabilă a placării sau de către meseriași pentru a ușura munca și acuratețea dar și pentru a spori viteza de lucru considerabil.

Asigurarea unor planeități perfecte

O folosire corectă a sistemului garantează realizarea unei planeități perfecte a placării ceramice.

Sporirea vitezei de lucru

Sistemul este o inovație revoluționară, utilă atât pentru fixarea plăcilor ceramice la același nivel cât și pentru sporirea vitezei de lucru a executantului.

Estimare consum

Estimarea consumului pentru suprafața totală în funcție de dimeniunea plăcilor se poate face conform tabelului de mai jos. Numărul necesar de clipsuri este dependent de forma plăcii ceramice și de dimensiunea acesteia. Consumul calculat este cel considerat optim pentru o eficiență maximă a lucrului. Penele poti fi refolosite după uscarea adezivului și ruperea clipsului. Astfel, necesarul de pene ar trebui să acopere frontul de lucru între două uscări succesive ale adezivului.

Estimare consum
Copyrights © 2020 Toate drepturile rezervate Schneider Solutions
sales@slt.ro · +40-771-705-133 · SchneiderOnWhatsapp